Ohjeita ikkunaremontin suunnitteluun

Nykyaikaiset rakennusvaatimukset täyttävät ikkunat parantavat kodin energiatehokkuutta ja lisäävät asumismukavuutta. Nyt ikkunaremontin yhteydessä voit helposti parantaa myös ikkunoiden käytännöllisyyttä, kuten avautumissuuntaa, tuuletusikkunoita tai lisävarusteita.

Kiinteitä ikkunoita ei valmistettu vielä muutama vuosikymmen sitten. Nyt ne ovat erinomainen valinta suuriin ikkunapintoihin ja paikkoihin, joissa ikkunaa ei tarvitse avata. Piklaksen verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmalla on helppo kokeilla eri vaihtoehtoja ja laskea ikkunaremontin budjettia.

Ikkunaremontti itse vai ikkunat asennettuna?

Piklaksen tehtaanmyymälän verkkokauppa on edullinen ostopaikka jos haluat tehdä ikkunaremontin itse. Voit suunnitella ikkunaremonttia ja ikkunamalleja rauhassa ja valita itsellesi sopivan toimitusajan. Alta löydät ohjeita ja vinkkejä omatoimiseen ikkunaremonttiin.

Mikäli haluat apua ikkunaremontin suunnitteluun ja asennustyöhön, löydät PiklasKumppani -verkostosta luotettavia ja kokeneita ikkuna-ammattilaisia eri puolilla Suomea. Saat halutessasi yhdellä sopimuksella toiveidesi mukaiset Piklas-ikkunat valmiiksi asennettuna. Tutustu PiklasKumppani-palveluun »

Näin aloitat ikkunaremontin suunnittelun:

ikkunaremontti-vaiheistus.png

  • Tutustu ikkunoiden ominaisuuksiin: mm. energiatehokkuus, äänieristys ja huurtumisenesto ovat kaikki asioita, joihin voit ikkunaremontissa vaikuttaa.
  • Käy läpi kodin nykyiset ikkunat huone huoneelta, ota ikkunoista mitat ja mieti remontin tarpeet.
  • Mitä muutoksia tarvitaan? Kannattaako vaihtaa kiinteän ikkunan tilalle avattava ikkuna tai päinvastoin? Haluatko uuden tuuletusikkunan tai suurentaa vanhaa?
  • Ikkunoiden lisävarusteet: mieti remontoitavien ikkunoiden hyönteisverkot, sälekaihtimet, turvalasit ja muut huonekohtaiset tarpeet.
  • Ikkunoiden ulkonäkö: Piklaksen verkkokaupan suunnitteluohjelmalla voit kokeilla perusikkunan vaihtoehdoiksi erilaisia jakokarmeja, joilla ikkunan ilme muuttuu.
  • Energiatehokkuuteen panostaminen on pieni osa ikkunasaneerauksen kustannuksia. Etenkin julkisivuremontin ja lisäeristyksen yhteydessä tehtävään ikkunaremonttiin kannattaa valita esim. Piklaksen EkoEnergia-ikkunat.

Uusien ikkunoiden tilaaminen on helppoa

  • Voit ikkunaremontin suunnitteluvaiheessa tallentaa ostoskorisi tiedot Piklas-ikkunaverkkokauppaan. Kun olet valmis tilaamaan, tiedot ovat valmiina ja täydennettävissäsi.
  • Tilaamalla ikkunoita tai ulko-ovia Piklas-verkkokaupasta, voit saada edullisesta hinnasta lisäalennusta valitsemalla toimituksen hintaetuviikoille. Ikkunat voi myös noutaa Piklaksen ikkuna- ja ovitehtaalta Pyhännältä.
  • Ikkunaverkkokaupan maksutavat ovat lasku, verkkomaksu tai Nordea Nettiluotto.

Näin mitoitat ja ostat Piklas-ikkunat verkkokaupasta (PDF)

Haluatko sittenkin ikkunat asennettuna? 
Etsi lähin Valtuutettu PiklasKumppani »

Ikkunoiden asennuspalvelua käyttäessäsi muista
hyödyntää työn osuudesta saatava kotitalousvähennys.