Ikkunoiden lisävarusteet

Ikkunoiden irtoristikot

Irtoristikoilla perusikkunaan saa persoonallisia yksityiskohtia ja talon tyyliin sopivaa ilmettä. Lisävarusteena myytävät irtoristikot mitoitetaan ja valmistetaan ikkunan koon mukaan. Ristikot kiinnitetään ikkunan ulkopuolelle ja ne ovat säänkestävää maalattua alumiinia. Sävy määräytyy ikkunan alumiinipintojen mukana. 

Piklaksen ikkunaristikot ovat helposti irrotettavissa ikkunanpesua varten. Ristikoita on neljä eri mallia, voit kokeilla niitä verkkokauppamme ikkunat-osiossa valittuasi ikkunamallin.

Helat ja painikkeet

Piklas-ikkunoissa on vakiona metalliset helat ja painikkeet. Valkoisissa ikkunoissa helat ja painikkeet ovat valkoiset, muissa kromatut.

Tuuletusikkuna

Tuuletusikkunassa on kiinteä kahva ikkunan avaamista varten. Lisäksi ikkunassa on lapsiturvallisuutta lisäävä rajoitin, joka estää ikkunaa avautumasta kokonaan. Lisävarusteena ikkunaan voi tilata vielä hyönteispuitteen. Tuuletusikkunan maksimileveys on 1190 mm.

Tuuletusluukku

Umpinaisen tuuletusluukun voit valita lisävarusteeksi korkeintaan 500 mm leveään ikkunaan. Tuuletusluukku avautuu kiinteällä kahvalla ja ulkopuolella on kiinteä metallisäleikkö sekä hyönteisverkko.

Hätäpoistumistieheloitus ikkunaan

Vähintään jokaisessa makuuhuoneessa on hyvä olla yksi helposti avattava ikkuna, jota voi tarvittaessa käyttää hätäpoistumistienä. Yläkertaan suositellaan hätäpoistumistieikkunaa jokaiseen huoneeseen. Huomioi valintaa tehdessäsi, että hätäpoistumistien minimikoko on 670 x 720 mm.

 

Hyönteispuite

Irrotettava hyönteisverkko on avattavissa ikkunoissa tarpeellinen lisävaruste, sillä se pitää roskat ja ötökät ulkona. Hyönteispuite kiinnitetään ikkunaan tehtaalla, mutta sen saa helposti irrotettua talveksi.

Sälekaihtimet

Kun valitset Piklas-ikkunaasi valmiiksi asennetut säleverhot, ei ikkunoissasi ole roikkuvia naruja tai vipuja. Kaihtimia säädetään kahdella ikkunan puitteeseen asennetulla nupilla. Etenkin talon aurinkoiselle puolelle kannattaa tilata sälekaihtimet. Auringonsuojan lisäksi saat säleverhoilla näkösuojaa kotiisi. Värivaihtoehdot ovat valkoinen ja harmaa.

Korvausilmaventtiilit

Mikäli asut talossa, jossa on painovoimainen ilmanvaihto tai pelkkä koneellinen ilmanpoisto, suosittelemme korvausilmaventtiileitä. Etenkin ikkunaremontin yhteydessä uudet aiempaa tiiviimmät ikkunat saattavat vaikuttaa vanhan talon ilmanvaihtoon.

Karmin kiinnitysporaukset

Ikkunan karmeissa ei ole automaattisesti runkoonkiinnitysreikiä, koska useimmat ikkunat kiinnitetään ilman erillistä porausta. Mikäli haluat kiinnitysreiät, saat ne lisävarustetilauksena. Peitetulpat ja ruuvit sisältyvät kiinnitysporausten hintaan.

Ikkunoiden erikoislasitukset

  • Turvalasitus vaaditaan ikkunoihin ja oviin, joiden lasin alareuna on lattiasta alle 70 cm korkeudella. Turvalasituksessa Piklas käyttää 4mm paksua karkaistua lasia.
  • Näkösuojalasitus soveltuu esimerkiksi saunaan. Piklas käyttää näkösuojalasituksissa 4 mm vahvuista ns. crepi-lasia, josta ei näy läpi kuin valo.
  • Karkaistu lasi asennetaan yksityiskotien saunan ikkunoihin sekä takan läheisyydessä oleviin ikkunoihin ja sitä käytetään yksityisten ja julkisten tilojen turvalasituksessa. Karkaistu lasi ei sovellu palosuojalasiksi.