PALO-OVI: SUOJAA TULTA JA SAVUA VASTAAN

PALO-OVI HIDASTAA TULEN
ETENEMISTÄ

Paloluokiteltuja ovia tulee käyttää rakentamismääräysten niin vaatiessa, mutta jokainen voi halutessaan hankkia kotiinsa palolta suojaavan ulko-oven. Yleensä palo-ovi vaaditaan, kun viereinen rakennus on alle kahdeksan metrin päässä tai rakennuslupakuviin on merkitty paloluokitukset. Palo-ovi ei ulkonäöllisesti eroa normaalista ovesta. Saat siis tyyliä ja turvallisuutta samalla kertaa.

Mitä palo-oven luokitus kertoo?

Palo-oven käyttäytymistä palossa kuvataan merkinnällä EI (tiiviys ja eristävyys). Merkinnän jälkeen palonkestävyysaika ilmoitetaan minuutteina.

Piklas ulko-ovet varusteineen on testattu määräysten mukaan ja kaikki ulko-ovimallit, joissa on palo-ovimerkintä täyttävät palovaatimusluokan EI30 tiettyjen mitta- ja lasikokorajoitteiden puitteissa. Jokaisessa palo-ovessa on tyyppihyväksyntäkilpi kiinnitettynä.

Palo-ovien lisäksi Piklas-mallistoon kuuluvat EI 30 -vaatimusluokan mukaiset palopostiluukku, ovisilmä ja ovikello.

Palo-ovien maksimimitat ovat 990 x 2290 mm ja niillä on samat takuuehdot kuin perusovilla.

Tästä merkistä tunnistat Piklaksen palo-ovet

Palo-oven asennusohjeet

Palo-ovi-kilvellä varustettu ulko-ovi on asennettava palo-ovien asennusohjeiden mukaisesti, jotta ovi toimii palotilanteessa suunnitellun mukaisesti.

Palo-ovi voidaan asentaa betoni-, tiili- tai muun kiviaineisen seinän aukkoon. Seinän tiheyden tulee olla vähintään 550 kg/m³. Ovi voidaan asentaa myös kevytrakenteisen, puu- tai metallirunkoisen seinän aukkoon. Karmin ja aukon välinen rako saa olla enintään 20 mm.

Ovi kiinnitetään ympäröivään rakenteeseen molemmista pystykarmeista neljällä, vähintään 6 mm x 80 mm:n kokoisella teräsruuvilla. Karmin ja ympäröivän rakenteen väliset raot tiivistetään A1- tai A2-s1,d0-luokan kivivillalla tai Makroflex FR77 tai Firebreak 44 –polyuretaanivaahdolla.

 


Piklaksen palo-ovet

palo-ovi.png

Lasiaukolliset pääovet:

Ryhti-mallisto: Raita Pääovi 1
Mahti-mallisto: Lankku Pääovi 1, Hirsi Pääovet 1 ja 2 sekä Huvila Pääovi
Retro-mallisto: Suora Pääovet 1 ja 3 sekä Aito Pääovi 1 

Laajennamme palo-ovivalikoimaa tulevaisuudessa.