Ohjeita ikkunaremontin suunnitteluun

Nykyaikaiset rakennusvaatimukset täyttävät Piklas-ikkunat parantavat kodin energiatehokkuutta ja lisäävät asumismukavuutta. Remontin yhteydessä voit helposti parantaa myös ikkunoiden käytännöllisyyttä, kuten avautumissuuntaa, tuuletusikkunoita tai lisävarusteita.

Kiinteät ikkunat ovat hyvä valinta avautuvien tilalle suuriin ikkunapintoihin ja paikkoihin, joissa ikkunaa ei tarvitse avata. Piklaksen verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmalla on helppo kokeilla eri vaihtoehtoja ja laskea ikkunaremontin budjettia.

Ikkunaremontti itse vai ikkunat asennettuna?

Piklaksen tehtaan verkkokaupasta saat ikkunat ja ovet nettohintaan, kun haluat tehdä ikkunaremontin itse. Suunnittele ikkunaremonttia ja ikkunamalleja rauhassa ja valitse itsellesi sopiva toimitusaika. Alta löydät ohjeita  omatoimiseen ikkunaremonttiin.

PiklasKumppani -verkostosta löydät ammattilaisen avuksi ikkunaremontin suunnitteluun ja asennustyöhön. Luotettava ja kokenut ikkuna-ammattilainen hoitaa yhdellä sopimuksella toiveidesi mukaiset Piklas-ikkunat valmiiksi asennettuna. Tutustu PiklasKumppani-palveluun »

Näin aloitat ikkunaremontin suunnittelun:

Näin suunnittelet onnistuneen ikkunaremontin

  • Tutustu ikkunoiden ominaisuuksiin: mm. energiatehokkuus, äänieristys ja huurtumisenesto ovat kaikki asioita, joihin voit ikkunaremontissa vaikuttaa.
  • Käy läpi kodin nykyiset ikkunat huone huoneelta, ota ikkunoista mitat ja mieti remontin tarpeet. Tulosta Ohjeet ja takuutiedot -sivulta avuksi ikkunamitoituksen muistilista.
  • Mitä muutoksia tarvitaan? Kannattaako vaihtaa kiinteän ikkunan tilalle avattava ikkuna tai päinvastoin? Haluatko uuden tuuletusikkunan tai suurentaa vanhaa?
  • Ikkunoiden lisävarusteet: mieti remontoitavien ikkunoiden hyönteisverkot, sälekaihtimet, turvalasit ja muut huonekohtaiset tarpeet.
  • Ikkunoiden ulkonäkö: Panosta ikkunamallin ja värien suunnitteluun. Piklaksen verkkokaupan suunnitteluohjelmalla voit kokeilla ikkunamalleja ja erilaisia jakokarmeja. Ideoita löydät Inspiroidu-osiostamme.
  • Energiatehokkuuteen panostaminen on pieni osa ikkunasaneerauksen kustannuksia. Etenkin julkisivuremontin ja lisäeristyksen yhteydessä kannattaa valita esim. Piklaksen EkoEnergia-ikkunat.