Ohjeita ikkunaremontin suunnitteluun

Nykyaikaiset rakennusvaatimukset täyttävät Piklas-ikkunat parantavat kodin energiatehokkuutta ja lisäävät asumismukavuutta. Remontin yhteydessä voit helposti parantaa myös ikkunoiden käytännöllisyyttä, kuten avautumissuuntaa, tuuletusikkunoita tai lisävarusteita.

Kiinteät ikkunat ovat hyvä valinta avautuvien tilalle suuriin ikkunapintoihin ja paikkoihin, joissa ikkunaa ei tarvitse avata. Piklaksen verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmalla on helppo kokeilla eri vaihtoehtoja ja laskea ikkunaremontin budjettia.

Ikkunaremontilla parempi lämmöneristyskyky

Energiatehokkaat Piklas-ikkunat varmistavat, ettei lämmitysenergia karkaa pihalle. Etenkin suurissa ikkunapinnoissa ikkunan energiatehokkuus on tärkeää ja ikkunaremontti parantaakin eristyskykyä ja tiiveyttä selvästi. Piklaksen mallistosta löytyy ikkunat niin remontoitavaan omakotitaloon, vapaa-ajan asuntoon kuin matalaenergiarakentamiseen. Ikkunan lämmöneristyskyky esitetään U-arvoilla. Mitä pienempi U-arvo, sitä energiatehokkaampi ikkuna.

Vertaile ikkunoiden ominaisuuksia verkkokaupassa

Lisää äänieristystä ikkunaremontilla

Jatkuva melu aiheuttaa stressiä ja huonontaa elämänlaatua. Etenkin taajamissa ja lentomelualueella voi ikkunavalinnoilla vaikuttaa huomattavasti kodin äänieristykseen ja asumismukavuuteen. Ikkunaremontin yhteydessä kannattaa panostaa ikkunan äänieristykseen etenkin tien puolella olevissa huoneissa ja makuuhuoneissa. Lisäkustannus ikkunan hinnassa on minimaalinen, mutta hyöty asumismukavuudessa merkittävä. Avattava ikkuna on hyvä valinta, kun haluat panostaa äänieristykseen.

Tutustu ikkunavaihtoehtoihin verkkokaupassa

Ikkunaremontti itse vai ikkunat asennettuna?

Piklaksen tehtaan verkkokaupasta saat ikkunat ja ovet nettohintaan, kun haluat tehdä ikkunaremontin itse. Suunnittele ikkunaremonttia ja ikkunamalleja rauhassa ja valitse itsellesi sopiva toimitusaika. Alta löydät ohjeita  omatoimiseen ikkunaremonttiin.

PiklasKumppani -verkostosta löydät ammattilaisen avuksi ikkunaremontin suunnitteluun ja asennustyöhön. Luotettava ja kokenut ikkuna-ammattilainen hoitaa yhdellä sopimuksella toiveidesi mukaiset Piklas-ikkunat valmiiksi asennettuna. Tutustu PiklasKumppani-palveluun »

Näin aloitat ikkunaremontin suunnittelun:

Näin suunnittelet onnistuneen ikkunaremontin

  • Tutustu ikkunoiden ominaisuuksiin: mm. energiatehokkuus, äänieristys ja huurtumisenesto ovat kaikki asioita, joihin voit ikkunaremontissa vaikuttaa.
  • Käy läpi kodin nykyiset ikkunat huone huoneelta, ota ikkunoista mitat ja mieti remontin tarpeet. Tulosta Ohjeet ja takuutiedot -sivulta avuksi ikkunamitoituksen muistilista.
  • Mitä muutoksia tarvitaan? Kannattaako vaihtaa kiinteän ikkunan tilalle avattava ikkuna tai päinvastoin? Haluatko uuden tuuletusikkunan tai suurentaa vanhaa?
  • Ikkunoiden lisävarusteet: mieti remontoitavien ikkunoiden hyönteisverkot, sälekaihtimet, turvalasit ja muut huonekohtaiset tarpeet.
  • Ikkunoiden ulkonäkö: Panosta ikkunamallin ja värien suunnitteluun. Piklaksen verkkokaupan suunnitteluohjelmalla voit kokeilla ikkunamalleja ja erilaisia jakokarmeja. Ideoita löydät Inspiroidu-osiostamme.
  • Energiatehokkuuteen panostaminen on pieni osa ikkunasaneerauksen kustannuksia. Etenkin julkisivuremontin ja lisäeristyksen yhteydessä kannattaa valita esim. Piklaksen EkoEnergia-ikkunat.
  • Huomioi ikkunaremontin suunnittelussa myös ulko-ovet: Piklaksen suositusvärit ovat yhdenmukaiset ulko-ovien värien kanssa. Ikkunoiden sisäpuolen kuultosävyjä on 11 ja massiivipuisiin ulko-oviin saa samat sävyt.

  • Ikkunoiden pariksi sopiva Piklaksen alumiiniverhoiltu terassi- ja parvekeovi on säänkestävyytensä ansiosta erinomainen valinta etenkin rakennusten eteläpuolelle ja avoimille terasseille tai parvekkeille. Alku-oven ulkopintoihin saa samat alumiinivärit kuin Piklas-ikkunoihin. Sisäpuolelta ovi on puuta ja siihen voi valita saman peittomaalivärin tai kuultosävyn kuin Piklas-ikkunoiden puuosiin.

Milloin on hyvä aika tehdä ikkunaremontti?

Kaikki vuodenajat sopivat ikkunaremontin toteuttamiseen. Ammattilaiselta yhden ikkunan vaihto sujuu niin nopeasti, että remontin voi hyvin ajoittaa myös talvikaudelle. Kun tilaa ikkunat hyvissä ajoin tai valitsee remontin ajankohdan sesongin ulkopuolelle, pääsee hyödyntämään myös Piklas-verkkokaupassa tehtaan Kampanjaviikkoja, jolloin ikkunoiden ja ovien hinnasta saa lisäalennuksen.