Kotimaiset Piklas-ikkunat kotiin ja vapaa-ajan asuntoon

Olipa kyseessä omakotitalon tai loma-asunnon ikkunat, sopiva kokonaispaketti syntyy yhdistämällä kiinteitä ja avattavia ikkunoita. Oikean ikkunatyypin valitsemiseen vaikuttaa talon sijainti, huoneen sijainti ja käyttötarkoitus sekä omat mieltymykset ja käyttötottumukset. 

Pääsääntöisesti ikkunoiden valinnassa hyvä sääntö on, että kiinteä ikkunamalli sopii alempiin kerroksiin, suuriin pintoihin ja sinne, missä ikkunan avaaminen ei ole välttämätöntä. Avattava Piklas-ikkuna on hyvä valinta esimerkiksi makuuhuoneisiin ja ylempiin kerroksiin, koska se toimii myös hätäpoistumistienä. Sisään avautuva Piklas-ikkuna on myös kätevä pestä sisäkautta ylemmissä kerroksissa.

Sininen Piklas ikkuna
Punainen, sisään avautuva ikkuna

Avattavat Piklas-ikkunat

Sisään avautuva Piklas-ikkuna eristää hyvin ääntä, on helposti pestävissä ylemmissäkin kerroksissa ja toimii tarvittaessa hätäpoistumistienä. Valitse ikkunan ulkopinnan väritys ja ikkunamalli talosi arkkitehtuuriin sopivaksi. Sisäpuolen värivalinnoissa voit päästää sisustusmakusi valloilleen ja hyödyntää puupintojen huikeaa kuultosävy- ja maalivärivalikoimaa.

Valkoinen ikkuna
Kiinteät, maisemaikkunat

Kiinteät Piklas-ikkunat

Suuriin näyttäviin maisemaikkunoihin suosittelemme Piklaksen kiinteitä ikkunoita. Selkeälinjainen kiinteä ikkuna sopii kaikkialle, missä ei ole tarvetta avata ikkunaa. Pesu hoituu sukkelasti, sillä pestäviä pintoja on vain kaksi – ikkunan sisä- ja ulkopuoli. Värivalikoima on yhtä vallaton kuin avattavissa ikkunoissa, joten suunnittele sisustukseen ja talosi tyyliin sopiva ilme.

Yksi Piklas-ikkuna, kaksi väriä valittavana

Valitsit sitten kiinteitä tai sisään avautuvia Piklas-ikkunoita, voit valita puualumiini-ikkunoihisi erikseen värin sisä- ja ulkopuolelle. Piklas-ikkunoiden ulkopinta on säältä suojaavaa alumiinia, jonka maaliväri valitaan talon arkkitehtuuriin, verhouksen väriin ja tyyliin sopivaksi. Piklas-ikkunoissa on viisi alumiiniväriä, jotka sisältyvät perushintaan: valkoinen, vaaleanharmaa, tummanharmaa, ruskea sekä mattamusta. Ikkunoiden sisäpuolen puupinnoissa värivalikoimaa riittää: Piklas-suositusvärit sisältävät 9 peittomaaliväriä ja 11 puun luonnonkaunista pintaa korostavaa kuultosävyä. Lisämaksusta sisäpintoihin voi valita RAL-värikartan 200 vaihtoehdosta sopivan maalivärin.

Lue lisää värien käytöstä

Ruutuikkunoita vai isoa avaraa lasipintaa?

Sekä kiinteistä että avattavista Piklas-ikkunoista valmistetaan eri malleja – selkeän perusikkunan lisäksi muun muassa perinnetaloissa suosittuja ruutuikkunoita ja näyttäviä, korkeaan tilaan sopivia muotoikkunoita. Vaihtoehtojen määrä riippuu ikkunan koosta ja tyypistä.

Piklas-ikkunoihin voi tilata myös koristeristikot, joilla saa talon tyyliin ja aikakauteen sopivaa ilmettä. Alumiininen ristikko on samaa sävyä kuin Piklas-ikkunan alumiinipinnat. Ristikko kiinnitetään ikkunan uloimman lasin ulkopintaan ja sen voi irrottaa ikkunan pesun ajaksi.

Kokeile ikkunamalleja verkkokaupassa