Askartele syksyinen ovikranssi!

Ovikranssi piristää arkea aina kotiin palatessa ja sieltä poistuessa. Se ilahduttaa taatusti myös vieraitasi ja naapureitasi kutsuen heidät kodikkaasti sisään. Kranssi on myös siitä loistava koriste, että se on erittäin helppo valmistaa itse!

Kranssi voidaan koota mitä erilaisimmista materiaaleista. Yksi suosittu vaihtoehto on tehdä se aina kullekin vuodenajalle tyypillisistä asioista. Esimerkiksi kesäisin kranssissa voi käyttää värikkäitä kukkia ja talvisin puolestaan kauniita havuja. Syksyisin kranssi saa loistaa vuodenajan huumaavissa väreissä: keltaisena, oranssina, punaisena ja ruskeana!

 

Ovikranssi1.png

 

Aloita kranssin tekeminen pohjasta. Askartelukaupoista löydät styrox-pohjia, joiden päälle kranssin rakentaminen onnistuu vaivatta. Pohjan voi tehdä myös itse oksista, jotka olet ensin siistinyt kuivista lehdistä. Rautalanka auttaa oksia pysymään halutussa muodossa. Muista, ettei kranssin tarvitse aina olla pyöreä – mitä, jos kokeilisit tällä kertaa esimerkiksi hevosen kengän muotoista tai nelikulmaista kranssia?

Kun pohja on valmis, on aika aloittaa koristelu. Joillekin jo pelkät oksat riittävät tyylikkääksi kranssiksi, kun taas toiset kaipaavat enemmän näyttävyyttä. Rehevän kranssin tekeminen syksyllä ei ole hankalaa, sillä luonto suorastaan pursuaa sopivia koristeita. Lähde siis tutkimusmatkalle kotipihallesi tai lähimetsääsi!

 

Ovikranssi2.png

 

Loistavia koristeita ovat esimerkiksi syksyn väreissä loistavat lehdet, viehättävät kanervat ja hehkuvanpunaiset pihlajanmarjat. Kokeile myös kuivuneita kukkia, käpyjä sekä mustikanvarpuja, jotka vaihtavat väriään poimimisen jälkeen vihreästä punaiseksi. Jos luonnossa liikkuminen ei ole sinun juttusi tai kranssisi kaipaa vielä lisää elementtejä, suuntaa lähimpään askartelukauppaan. Sieltä voit poimia koristeeksi muun muassa helmiä, nappeja tai rusetteja.

Koristelun jälkeen kranssiin kannattaa suhauttaa hieman hiuslakkaa – varsinkin jos se on luonnon antimista koottu. Hiuslakka auttaa kranssia säilymään hyvänä mahdollisimman pitkään. Lopuksi sido vielä kranssiisi nauhaa tai köyttä, jotta saat kiinnitettyä sen oveesi roikkumaan.

 

Blogi4.png

 

Ovikranssi kaunistaa kotisi julkisivua nopeasti ja helposti. Välillä kuitenkin myös merkittävämmät muutokset ovat tarpeen, esimerkiksi ulko-oven vaihto. Piklakselta löydät laajan valikoiman ovia, joista voit valita juuri sinun kotisi tyyliin ja henkeen sopivan. Klikkaa tästä ja käy tutustumassa!

Toivottavasti nämä ohjeet ja kuvat auttavat sinua syksyisen kranssin tekemisessä. Nyt ei muuta kuin työn touhuun – ihanaa syksyä kaikille!

    Jaa tämä sivu: