Mielikuvitukselliset ikkunaratkaisut

Ikkunoiden avulla on mahdollista luoda kokonaisuuksia, joissa vain mielikuvitus on rajana! Kokosimme yhteen tilan tuntua ja valoisuutta lisääviä ikkunaratkaisuja. Nappaa sinun taloosi sopiva tyyli tai anna mielikuvituksesi lentää ja suunnittele Suomen upein lasitalo.

lasinen väliseinä

Lasisen väliseinän avulla pienenkin huoneen jakaminen onnistuu ilman pimeitä nurkkia. Esimerkiksi isosta lastenhuoneesta saadaan lasisen tai puoliksi lasisen seinän avulla kaksi valoisaa huonetta, ja vaikka ikkunat olisivatkin vain yhdellä seinällä, lasiseinän läpi luonnonvalo pääsee valaisemaan molemmat huoneet. Jos kaipaat avaruutta asuntoosi, on lasiseinä oikea ratkaisu. Se on myös hyvä katseenvangitsija ja kahvihetkien varma puheenaihe.

Ulkomailla suositut lasihuoneet ja niin kutsutut kesäolohuoneet ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessakin. Näin voit nauttia aamukahvisi luonnon helmassa kylmälläkin säällä! Jos kerrostaloasuminen viehättää ja kaipaat silti avaruutta asuntoosi, on terassin tai parvekkeen seinän korvaaminen koko seinän kokoisella ikkunalla hieno ratkaisu! Alla olevissa kuvissa on esitelty kaksi Suomen säissäkin toimivaa ratkaisua: täysin lasinen seinä mustilla yksityiskohdilla, josta saa osia avattua – kesähelteellä terassista tulee yksi huone lisää kotiisi. Yksinkertaisemmassa versiossa välikarmeja ei ole ollenkaan, mikä luo vaikutelman seinän puuttumisesta kokonaan. Tällaisesta ikkunasta katselisi mielellään esimerkiksi mökin järvimaisemaa.

lasihuoneet kauniit ikkunat

Pienten asuntojen (sekä mukavuudenhaluisten asukkaiden) pelastus on leveät ikkunalaudat. Varsinkin vanhemmista kerrostaloasunnoista löytyy jo valmiiksi leveät ikkunalaudat, joista on helppo luoda muutamilla muutoksilla täydellinen löhöilypaikka. Täydellisen lukunurkkauksen luot ompelemalla ikkunalaudan levyisen patjan ja lisäämällä muutaman pehmeän tyynyn. Enää puuttuu vain lasi lempiviiniäsi ja hyvä kirja! Vieraiden astuessa sisään oma nurkkasi muuntautuu käden käänteessä sohvaksi tai tyynyt ja peitot poistettaessa tarjoilupöydäksi.

Uusissa asunnoissa syvillä ikkunalaudoilla tuodaan mielenkiintoa ja erikoisuutta
minimalistiseen sisustukseen. Suurten ikkunoiden seuraksi on alla olevissa kuvissa rakennettu tyylikkäät syvennykset, joiden katseenvangitsijana toimivat kauniit puun sävyt vasten muuten valkoista seinää. Kirjan lukemisen lisäksi aika täydellinen paikka katsella tähtiä, eikö?

erilaiset ikkunaratkaisut
korkea kapea ikkuna

Isojen ja syvien ikkunoiden tapaan katseenvangitsijana voi toimia myös korkea ja kapea ikkuna hyvin hillityillä karmeilla. Tämä ikkuna on toimiva myös alimmissa kerroksissa, sillä kapean mallinsa ansiosta se ei paljasta koko asuntoa ohikulkijoille. Tämänkin kuvan
ikkunassa yksinkertaisuus on valttia. Modernissa asunnossa sisustus kiinnittää huomion ja
ikkuna toimii valonlähteenä. Muuten tumma kalustus saa valoa lattiasta kattoon korkean
ikkunan ansiosta.

maalatut värikkäät ikkunat

Jos et ole vielä valmis vaihtamaan kaikkia asuntosi ikkunoita, niin hyvä vinkki sisustuksen
piristykseen on tarttua maalipurkkiin ja maalata vanhan ikkunan karmit. Oikeaoppisella
maalaustekniikalla ja työn pohjustuksella väri kestää ikkunassa pitkään hyvänä.

Kuvat on kerätty Pinterestistä.

    Jaa tämä sivu:
Tagit
Ikkunat