Piklaksen markkinointi – just Sun takia tarvitsee

Kenties oletkin jo huomannut, että päivitimme yritysilmettämme ja teemme itseämme tunnetuksi isommalle yleisölle TV-mainonnalla. Tunnetuksi siitä, että teemme laadukkaita ikkunoita ja ulko-ovia, joiden avulla voit tehdä kodistasi mukavamman ja sen arvosta paremman.

Kuten tammikuussa blogissa kerroin, meillä on takana hyvä vuosi. Perustamme (tehdas, tuotteisto, henkilöstö, järjestelmät) on vahva, olemme kokeneita ja osaavia, laatu on kunnossa ja kanssamme asioineet asiakkaat ovat tyytyväisiä. Teettämässämme tutkimuksessa kuitenkin selvisi, että vain kaksi prosenttia suomalaisista tuntee Piklaksen, vaikka olemme tehneet ikkunoita ja ulko-ovia yli 40 vuotta. Tuotteitamme on kymmenissä tuhansissa taloissa ympäri maata, muun muassa Jukkataloissa ja Kontion hirsitaloissa. Ei näin voi jatkua – nyt on siis aika tulla esiin uudella ilmeellä ja uudella intohimolla.

Piklaksen ilmeuudistus – oravakin sai osansa kasvusta

Ilmeuudistuksen osalta pohdimme, että pitäisikö meidän alkaa suosia enemmän sisustuslehdistä tuttua esteettistä ja trendikästä linjaa. Meille ehdotettiin jopa todella trendikästä ja modernia ilmettä, jossa kauan mukanamme ollut orava olisi saanut lähtöpassit. 

Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että Piklaksella on pitkä historia ja henkilöstöä myöten meissä korostuu maanläheisyys ja aitous. Meidän asiakaspalvelumme vahvuus on siinä, että meillä ihmiset ovat helposti lähestyttäviä ja jalat maassa olevia ammattilaisia. Me haluamme auttaa kaikkia tekemään arjesta viihtyisämpää tuotteidemme avulla.

Niinpä päätimme pitää kiinni oravastamme. Se tosin sai osansa kasvustamme ja ansionsa mukaan lihaa luiden ympärille sekä tuuheamman hännän. 

Vanha ja uusi logo

Ei mun takia ois tarvinnu - Kuuntele radiospotti

Piklaksen tapoihin ei kuulu kylmäsoitot tai ovelta ovelle kaupustelu. Siksi suunnittelimme kampanjan, joka ohjaa sinut nettisivuillemme tutustumaan tuotteisiimme, joiden hinnatkin ovat verkkokaupassamme jatkuvasti esillä. Voit vapaasti suunnitella ja kokeilla tuotteisiin erilaisia sävyjä ja lisäosia, samalla näet hinnan päivittyvän.

Mainoskampanjan suunnittelussa päätimme lähteä luomaan sisältöä sillä kulmalla, että se tavoittaisi erityisesti 1970–90-luvuilla rakennetuissa taloissa asuvia ihmisiä. Tavoitteenamme on hymyn lisäksi herättää ajatuksia siitä, että olisiko aika tehdä ikkunaremontti tai vaihtaa ovia.

Rakensimme kampanjan, jota ei ole kuvattu uudessa modernissa kivitalossa Helsingissä, vaan talossa, jollaisia meillä Suomessa on todella paljon. Toivomme toki, että mainos puhuttelee ja viihdyttää elämänmakuisella otteellaan paitsi tavoittelemaamme kohderyhmää myös kaikkia muita TV:n katselijoita.

Jos et ole vielä nähnyt TV-mainoksia, katso tästä

Tunnistatko sinä tuttavapiiristäsi ihmisiä, joiden vakiosanontoihin kuuluu "Ei mun takia olis tarvinnu"? TV-mainoksen hahmon sanonta oli ainakin meidän henkilöstömme keskuudessa niin tunnistettava, että hymy levisi korviin asti ja herätti mukavia tunteita. Niitä me haluamme sinullekin tällä kampanjalla tarjota. Viestimme on, että just sun takia tarvitsee!

Ikkunaremontti on projekti, jota tulee aika helposti siirrettyä. Ulkoa tulevaan meluun on totuttu, veto on voimistunut vuosien mittaan ja sitäkin vastaan on totuttu lisäämään vaatetta. Kesällä auringon porottaessa on pidetty tuulettimia täysillä ja katsottu suomalaisella sisulla auringon häikäisemää TV-ruutua. Jopa sähkölaskun jatkuvaan nousuun on tavallaan totuttu. Ei kaivata sellaista, johon ei olla totuttu.

Kun ikkunaremontti sitten viimein tehdään, siihen ollaan vähintään salaa todella tyytyväisiä ja ylpeitäkin. Eikä ihme, onhan se mukavaa, kun kotona saa rauhassa katsoa telkkaria ilman, että teinitytön hännystelijöiden mopon pärinä kuuluu yli uutisten. Sisustukseen sopivat sävyt ja ikkunoiden väliin, suoraan ikkunatehtaalla asennetut sälekaihtimetkaan eivät paljon maksa. Vielä kun huomioi sen, miten sähkölasku putoaa ja eläminen on yks kaks mukavampaa. Just sun takia!

Kiitos Folkin ja Otto-tuotannon sekä loistavien näyttelijöiden, saimme mainossarjan, joka herättää mukavia tunteita ja nostaa hymyn korviin meidän omassa henkilöstössämme ja kumppaneissamme. Toivottavasti sinussakin – sillä se on tehty just sun takia!

    Jaa tämä sivu:
ErkkiTolvanen

Erkki Tolvanen

Kirjoittaja on Piklas Oy:n toimitusjohtaja, jolla on 30 vuoden työkokemus toimialalta ja vielä pitempi kokemus omatoimiremontoinnista mottonaan ”tekemällä oppii”. Eki arvostaa suomalaista työtä ja on sitä mieltä, että hintojen läpinäkyvyys kuuluu jokamiehen oikeuksiin.