Piristä kotiasi kukin ja yrtein – vinkit kauniisiin sisustuselementteihin

Kukat ja yrtit piristävät kotia kuin kotia. Niitä on helppo vaihtaa vuodenajan ja mieltymysten mukaan, eikä uuden ilmeen luomiseksi tarvitse tehdä suuria investointeja. Hyödynnä kotisi ikkunat ja ovet – sijoita sesonkikukat ja herkulliset yrtit niiden läheisyyteen.

kukat ulko-ovet

Runsaat kukkakimput ovat kauniita maljakoissa, mutta kokeile myös ripustaa kukat seinälle tai oveen. Tässä kuvassa tulppaanikimppu on sijoitettu oven ulkopuolelle, mutta piristä esimerkiksi lasitettua parveketta tai terassia samalla tavalla.

Tuoreet yrtit ovat ihana lisä niin ruoanlaitossa kuin sisustuksessakin. Hoidat kaksi  kärpästä yhdellä iskulla, kun sijoitat yrtit ikkunan ääreen auringonvaloon. Sisustuselementteinä toimivat hyllyt ovat myös kätevä säilytysratkaisu yrttifanaatikoille! Kekseliääseen hyllyratkaisuun vaihdat helposti uudet ruukut ja yrtit sekä hoidat ne helposti. Jos et ole ruoanlaittaja, vaihda yrtit helppohoitoisiin viherkasveihin – ne pysyvät hengissä myös antiviherpeukalon käsissä.

ikkunat kukat piklas
kukat ikkunalaudalla

Sijoita ikkunalaudalle leveä ruukku, jossa kasvit saavat aina auringonvaloa. Ikkunalle sijoitettu ruukku tuo mielenkiintoa huoneeseen kuin huoneeseen. Valitse ruukun materiaali
huoneen mukaan. Tuo kylpyhuoneeseen esimerkiksi kivinen ruukku ja kosteassa viihtyviä kasveja ja asettele mullan päälle sileitä kiviä. Istuta keittiön ikkunalle suosikkiyrttejäsi ja lastenhuoneeseen helppohoitoisia kasveja.

Kuvat on kerätty Pinterestistä.

    Jaa tämä sivu:
Tagit
Ikkunat