Sisustusideoita ja väri-ilottelua Habitaressa

Piklas_mustat_ikkunat_ovet_habitare_blogi_2.jpg

Syksyn tullen elämä siirtyy sisätiloihin ja sen myötä uudet sisustustuulet puhaltavat monen mielessä. Kodin sisustukseen ja arkkitehtuuriin voi vaikuttaa myös ikkunoiden ja ovien väreillä. Piklas on mukana syksyn Habitare-messuilla ja osastolla vinkkejä värienkäyttöön antaa myös sisustustoimittaja Hanna Sumari.

Syyskuun puolivälissä Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen suurin sisustustapahtuma Habitare on oiva paikka tutustua uusimpiin sisustuksen trendeihin ja hakea ideoita omaan kotiin. Ikkunoiden ja ovien värimaailman hyödyntäminen kodin sisustuksessa ja arkkitehtuurissa on mahdollisuus, johon Piklas haluaa kannustaa rakentajia ja remontoijia. Sisustusta sisäpuolelta ja arkkitehtuuria ulkopuolelta –filosofian innoittamana rakentuu myös Piklaksen Habitare-osasto, jonka miljööt tarjoavat esimerkkejä eri tyylisiin koteihin sekä rohkeisiinkin värivaihtoehtoihin. Messuilla lanseerataan myös uusi sisustuksellinen Piklas-vekkiverhomallisto.

piklas_uutiskirje_habitare_800x300px_alakuva2.jpg

Uusi vekkiverho on tyylikäs sisustuselementti

Perinteisten sälekaihtimien rinnalla Piklas-ikkunoihin ja lasioviin saa myös tyylikkäitä design-vekkiverhoja. Kankainen Piklas-vekkiverho tuo kotiin paitsi sisustuksellisen ulottuvuuden, myös toiminnallisia hyötyjä. Vekkiverhon ilmataskumaiseen rakenteeseen piiloutuu teknisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta verho voi paitsi varjostaa, pimentää tai parantaa akustiikkaa, myös eristää ääntä tai lämpöä. Kaikki kangasvärivaihtoehdot on saavilla sekä läpikuultavina että pimentävinä.

Piklas_varilliset_ikkunat_ovet_habitare_blogi.jpg

Kuultosävyjä, puupintoja vai vahvoja värejä?

Ikkunoiden ja ovien sisäpintoja voi käyttää kodin sisustuksen punaisena lankana. Viime aikoina suositun mattamustan ohella Piklas-ikkunoiden ja ulko-ovien väriskaalassa on tarjolla niin luonnonläheisiä kuin rohkeitakin värejä. Puupintojen kuultosävyillä saa kotiin väriä hillitysti, kun aito puupinta kuultaa sävyn alta. Piklaksen Habitare-osastolla onkin hyvä tilaisuus tutustua kuultosävyjen ja peittomaalien mahdollisuuksiin – ja siihen, miten ne vaikuttavat esimerkiksi saman oven ulkoasuun. Lukemattomia suomalaiskoteja työuransa aikana nähneellä Hanna Sumarilla on hyvä näkemys värien käytön mahdollisuuksista. Habitare-kävijän kannattaakin hyödyntää Piklaksen osaston ideatarjontaa ja Hannan ammattitaitoa.

Piklas_ikkunat_ulko_ovet_habitare_blogi.jpg

Arkkitehtuurin merkitys ikkuna- ja ovivalinnoissa

Rakennuksen aikakausi ja arkkitehtuuri luovat raamit myös ikkunoiden ja ulko-ovien tyylille sekä siihen sopivalle väritykselle. Piklaksen Habitare-osastolla on eri aikakausia ja tyylejä edustavia esimerkkejä, joissa voi omin käsin kokeilla eri ovimalleja, ikkunoita ja materiaaleja. Ammattilaisilta saa hyviä vinkkejä myös siitä, miten saman ulko-oven ilme muuttuu värien, lasitusten tai koristeristikoiden avulla vaikkapa modernista idylliseksi tai hillitystä rohkeaksi. Osastolla saa helposti ja nopeasti käsityksen siitä, miten iso merkitys ikkunoiden ja ovien värivalinnoilla on kodin tunnelmaan ja aikakauteen. Kaikki Piklas-ikkunat ja ulko-ovet valmistetaan aina asiakkaan haluamien mittojen ja värivalintojen mukaan, joten persoonallinen koti on vain valintoja vaille valmis!

Tule kuulemaan Hanna Sumarin vinkkejä värien käytöstä sekä ikkunoiden ja ulko-ovien hyödyntämisestä sisustuksessa. Hanna on mukana Piklaksen Habitare-osastolla kaikkina messupäivinä.

Piklaksen ikkunat ja ulko-ovet löydät Habitaren Folk-alueelta osastolta 7f141.

Habitare Helsingin Messukeskuksessa 11.-15.9.2019. Messut avoinna keskiviikkona 11.9. klo 9–20, torstaina 12.9. ja perjantaina 13.9. klo 10–19, lauantaina 14.9. ja sunnuntaina 15.9. klo 10–18.

    Jaa tämä sivu: