Talon kasvojenkohotus vaihtamalla vain ulko-ovi?

ulko-oven vaihtaminen piklas

Oletko koskaan miettinyt millaisen ensivaikutelman talon ulko-ovi antaa kodistasi? Tiesitkö, että vaihtamalla oven voit tehdä koko talolle pienen kasvojenkohotuksen? Suuria remontteja ei aina välttämättä tarvita.

Minä olen viime aikoina kiinnittänyt talojen ulko-oviin paljonkin huomiota. Perheemme on pohtinut kodin vaihtoa, joten taloja ja ovia on vilkuiltu aika paljonkin. Olen laittanut merkille, että kun myynnissä olevan kohteen pihaan saapuu, niin heti yleisvaikutelman jälkeen huomio kiinnittyy ulko-oveen. Monesti koko talon tunnelman – ja sen onko se meidän seuraava koti – aistii heti ovelle päästyään. Muutamassa kohteessa yleisvaikutelmaa olisi todellakin saanut parannettua vain ovea vaihtamalla. Tätä kannattaa siis miettiä talon myynninkin kannalta.

Ulko-ovi on talon käyntikortti

Ovi kertoo talosta mielestäni aika paljon. Kulunut kädensija, tummentunut karmi ja pienet, kuraiset kädenjäljet ovenpielessä. Ulko-ovesta alkaa kodin tarina ja se antaa ensivaikutelman koko talosta. Se on tavallaan talon käyntikortti. Mutta, miksi sitten tuntuu, että ovia vaihdetaan aika harvoin? Aika moni taitaa vaihtaa oven vasta kun siinä on jotain suurempaa vikaa tai se tippuu jo melkein karmeiltaan. Entä jos ulko-oven vaihtaisikin hieman aikaisemmin ja antaisi talolle sekä samalla koko kodille pienen piristysruiskeen?

Jos minä vaihtaisin kotiimme ulko-oven, niin lapsiperheen äitinä en valitsisi valkeaa ovea, koska pian saisin varmaan olla luuttuamassa sitäkin. Minun ovessani olisi pyöreä ikkuna ja alareunaan haluaisin ns. potkupellin sekä kiinnipaiskautumiselta estävän ovijarrun – ihan vain vilkasta elämäämme ajatellen! Ruuhkavuoden haasteisiin voi siis varautua näilläkin ulko-ovien lisävarusteilla. Mutta, paljonko homma kustantaisi ja mistä repiä aikaa pieneen pintaremonttiin?

Tiesitkö, että ulko-ovi on mahdollista saada sisältä sisustuksen mukaiseksi?

Mielestäni talo voi todellakin saada uutta ilmettä ulko-oven vaihtamisella. Paras ovi on sellainen, joka miellyttää teidän perhettänne, sopii talon tyyliin ja pitää huolen kodin energiatehokkuudesta. Piklaksen verkkokaupassa tätä voi selvitellä aika vaivattomasti, ja tilattava ovimalli piirtyy omien valintojen mukaiseksi sekä sellaiseksi kuin se todellisuudessa on. Tarkka hinta selviää samalla. Ovimalliston kotimaiset ovet on jaettu neljään eri tyyliin ja kaikki valmistetaan mittatilaustyönä. Rakennuksen ikä tai aikakausi on otettu huomioon, ja mallien suositusvärien lisäksi värivaihtoehtoja on yli 200. Minulle tuli yllätyksenä, että oven sisä- ja ulkopuolelle voi valita eri värin, jolloin julkisivun puolelle voi tehdä rohkeitakin värivalintoja ja sisävärin valita sisustuksen mukaiseksi. Tarvittaessa myös asennustyön voi ostaa PiklasKumppani-verkoston avulla. Tämä vaihtoehto onkin mielestäni äärimmäisen kätevä juuri ruuhkavuosilaisille. Nettiluoton mahdollisuus on mielestäni myös todella hyvä, koska harvoin itsellänikään on ylimääräistä touhutonnia taskussani.

Millaisen ensivaikutelman sinun talosi ulko-ovi antaa? Näyttääkö se sinun kodiltasi? Oletko koskaan miettinyt, että ulko-ovea vaihtamalla saat aikaan aika suuren muutoksen?

    Jaa tämä sivu:
HannaLehtonen

Hanna Lehtonen

Kirjoittaja on tukeavanhemmille.fi -sivuston perustaja ja päätoimittaja, ruuhkavuosista kirjoittava bloggari sekä vaimo ja kahden pienen muksun äiti.