Rollock-älylukko Piklas-ulko-oveen – hallinta ja etäohjaus älypuhelimella

15.09.2015

Kotimaiset ikkuna- ja ulko-ovi

valmistaja Piklas Oy ja älylukkovalmistaja Rollock Oy ovat sopineet yhteistyöstä. Uudet Piklas-ulko-ovet saa jatkossa Rollockin älylukoilla varustettuina. Älylukot asennetaan paikalleen tehtaalla ja loppukäyttäjälle jää tehtäväksi virtalähteen liittäminen sekä sovelluksen lataaminen älypuhelimeen.

Kaunista, tiivistä ja helppoa

Tyylikäs Piklas-ulko-ovi ja innovatiivinen Rollock-älylukko täydentävät toisiaan. Älylukon pelkistetty muotoilu ilman ylimääräisiä johtoja ja koodilaitteita antaa oven ulkonäön nousta loistoonsa. Kääntyvä telki tekee Piklas-ulko-ovesta tiiviin, hiljaisen ja äänettömän kuin luksusautoissa. Telki vetäytyy auki-asennossa lukkorungon sisään, joten ovea ei tarvitse paiskata kiinni. Ovi sulkeutuu vaivattomasti ja meluttomasti. Kun ovea painetaan hieman, telki tiivistää ovea 4 mm, jolloin oven ääni- ja energiatiiviys paranee.

Uusien oikeuksien lisäys tai vanhojen poisto sujuu helposti mastertägillä sekä älypuhelimeen tai tablettiin ladatulla helppokäyttöisellä sovelluksella. Ennen avainten katoaminen johti lukkojen sarjoitusten uusimiseen. Nyt käyttöoikeuksien haltija hoitaa muutokset muutamalla painalluksella.

Älylukolla varustettu Piklas-ulko-ovi aukeaa kevyesti vaikka pikkusormella, olipa avaajana pieni koululainen, kauppakasseja kantava perheenäiti tai rollaattoria työntävä mummo. Älypuhelinta, jossa on bluetooth, ei tarvitse edes ottaa taskusta.

Uudelle tasolle

”On vaikea sanoa, kumpi innovaatioista – lukon äly vai kääntyvä telki – on hienompi”, kehuu Piklas Oy:n toimitusjohtaja Erkki Tolvanen kumppaniaan, ”mutta joka tapauksessa Rollock-älylukko nostaa lukituksen käytön ja oven avaamisen ja sulkemisen aivan uudelle tasolle. Tänä vuonna avattu ulko-ovitehtaamme hyödyntää digiälyä siten, että verkkokauppamme kuvanpiirto-ohjelma tuottaa kaikki tilauksen tarvitsemat tiedot oli kyseessä sitten lukkopesän työstö tai lasielementin hankinta. Näin asiakas käytännössä hoitaa tietämättään tilauksen tuotannonohjauksen ja materiaalihankinnan. Rollockin älylukon liittäminen tähän ketjuun, jossa digiälyä käyttämällä jätämme tarpeettomat työ- ja välikäsivaiheet kustannuksineen pois, nostaa myös Piklaksen ulko-ovet uudelle tasolle – digiaikaan.”

Piklaksen ulko-ovet Rollock-älylukoilla ovat ostettavissa suoraan valmistajan verkkokaupasta piklas.ikkunaverkkokauppa.fi

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Erkki Tolvanen, Piklas Oy,  040 6624526, erkki.tolvanen@piklas.fi
Toimitusjohtaja Hannu Kankkunen, Rollock Oy, 0400 818290, hannu.kankkunen@rollock.fi

Suomalainen perheyhtiö Piklas on alallaan keskisuuri toimija, joka valmistaa vuosittain noin 80 000 ikkunaa ja ulko-ovea. Piklas-ikkunoiden tuotanto alkoi Pyhännän Rakennustuote Oy:n osana jo 1970-luvun alussa. Vuodesta 2006 Piklas Oy on toiminut omana yhtiönä osana PRT-Forest –konsernia. Piklaksen laaja tuotevalikoima kattaa sekä nykyaikaisen matalaenergiarakentamisen vaatimuksiin soveltuvat puualumiini-ikkunat ja ulko-ovet, että perinteiset mökki-ikkunat ja -ovet. Piklas on keskittynyt toimimaan erityisesti teollisuusyritysten ja kaupan kanssa. Iso osa tuotteista päätyykin suomalaisiin koteihin mm. talotehtaiden toimituksissa. Kasvavaa kuluttajakauppaa palvelemaan Piklas avasi ikkunoiden verkkokaupan vuonna 2014 ja viimeisimpänä investointina Piklas käynnisti ulko-ovitehtaan alkuvuonna 2015. Liikevaihto vuonna 2014 oli 12,1 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 90. www.piklas.fi

Rollock Oy on suomalainen yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi älylukkoja. Suunnittelun lähtökohtana on käyttäjien kuuntelu, esteetön ja joustava liikkuminen, käytön helppous ja turvallisuus. Vuonna 2011 Rollock sai Turvallisuus-lehden ja Finnsecurity ry:n OHTO/Oikein hyvä turvallisuusoivallus -palkinnon. Rollock  on myös palkittu FinnSec-messuilla Innovatiivinen tuote 2013 -kunniakirjalla. Rollock Oy:n rahoittajat ovat yksityisiä pääomasijoittajia ja Panostaja Oyj. Tekes on osallistunut tuotekehityksen tukemiseen viisi vuotta. Hallitus koostuu teollisen ITC:n, rakennusalan, myynnin, markkinoinnin, lukkoteollisuuden ja turvallisuusalan ammattilaisista, jotka edustavat suomalaisen yrityssektorin  huippua. www.rollock.fi