Tiedote: Ikkunavalmistaja Piklas Oy laajentaa ulko-oviin – tehdaslaajennus ja parikymmentä uutta työpaikkaa Pyhännälle

12.03.2015

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2015 klo 09:00
Julkaisija: Piklas Oy

Pyhäntäläinen perheyritys Piklas Oy jatkaa kasvuaan. Yhtiö investoi viime vuoden aikana 1,5 miljoonaa euroa tehdaslaajennukseen, koneisiin jalaitteisiin sekä malliston suunnitteluun ja on käynnistänyt ulko-ovitehtaan ikkunatehtaansa yhteyteen. Työpaikkoja yhtiö arvioi lisäävänsä jälleen kymmenillä. Piklas Oy kasvoi viime vuonna 44 %:a ja lisäsi väen määräänsä 40:llä.

”Nyt on ollut hyvä hetki investoida, kun ympärillä on ollut rauhallista”, kuvaa tilannetta yhtiön toimitusjohtaja Erkki Tolvanen, ”ja huolimatta viime vuoden omasta voimakkaasta kasvustamme, olemme onnistuneet viemään oviprojektia suunnitelmallisesti eteenpäin aikataulussaan. Ulko-ovimarkkinat on yhtä lailla tiukasti kilpailtu alue kuin ikkunatkin, mutta oikealla tavalla suunnatulla mallistokehitystyöllä uskomme löytävämme paikkamme asiakkaiden sydämissä. Henkilöstön määrän arvioivamme kasvavan tänä vuonna ulko-ovituotannon myötä parillakymmenellä henkilöllä.”

Malliston suunnittelussa yhtenäinen design pääosassa

Piklas Oy:n ulko-ovimalliston on suunnitellut muotoilija Marja Sydänmetsä ja hän on suunnittelussaan kiinnittänyt erityistä huomiota pientalojen ovien yhtenäiseen ilmeeseen – talon pääovi, terassiovi ja varaston umpiovi ovat samaa muotokieltä ja värimaailmaa. Mallistoja on neljä: Ryhti-, Mahti-, Idylli- ja Retro-mallistoista löytyy ovia moneen makuun. Ryhtimalliston moderni Rytmi-ovi kaksivärisine ulkopintoineen ja Mahtimalliston vanhaa ladonovea mukaileva Lankku-ovi edustavat täysin uutta ilmettä. Idyllimalliston Komia-ovi ja Retromalliston Aito-ovi ovat uutuuksia, mutta samalla tunnistettavia kauniista suomalaisesta rakentamisperinteestä.

Mitoitus on vapaasti valittavissa, joten mallisto sopii hyvin myös korjausrakentajille. Oville on suunniteltu omat suositusvärit, jotka tukevat oven designia. Kuitenkin asiakkaalle on haluttu jättää runsaasti valinnan vapautta, ja lähes kaikissa malleissa asiakas voikin valita oman värinsä talon väritykseen sopivaksi.

”Retroa ja modernia, remonttiin tai rakentajalle,” kiteyttää malliston ytimen Piklas Oy:n myyntipäällikkö Petri Kovalainen. ”Jos asiakas haluaa sitruunankeltaisen oven, niin me toimitamme sellaisen”.

Ulko-ovet saa jatkossa Piklas Oy:n omasta verkkokaupasta

Piklas Oy avasi vuosi sitten verkkokaupan ikkunatuotteille, nyt tämä verkkokauppa saa lisäkseen myös uunituoreen ulko-ovimalliston. Verkkokauppa on suunnattu suoraan tehtaalta yksityisille kuluttajille ja jättää näin ollen jakelun muut väliportaat pois, jolloin kuluttajalle syntyvä hintaetu on varsin huomattava. Verkkokauppaohjelmisto ohjaa kuluttajan valintoja mallien, mittojen ja värien osalta.

Tärkeänä päätöstä tukevana osana ohjelmiston kuvanpiirrostekniikka tuo esiin ulko-oven juuri sellaisena kuin se tehtaalla tehdään värejäja yksityiskohtia myöten. Kattavista ohjeista löytyy tietoa myös mitoitukseen ja tuotteiden asennukseen.  

Piklas avaa ovitehtaansa virallisesti 11.3. viettäen samalla Avoimien ulko-ovien päivää kello 8.00 – 16.00.

Suomalainen perheyhtiö Piklas on alallaan keskisuuri toimija, joka valmistaa vuosittain noin 70 000 ikkunaa ja ulko-ovea. Piklas-ikkunoiden tuotanto alkoi Pyhännän Rakennustuote Oy:n osana jo 1970-luvun alussa Vuodesta 2006 Piklas Oy on toiminut omana yhtiönä osana PRT-Forest –konsernia. Piklaksen laaja tuotevalikoima kattaa sekä nykyaikaisen matalaenergiarakentamisen vaatimuksiin soveltuvat puualumiini-ikkunat ja ulko-ovet, että perinteiset mökki-ikkunat ja -ovet. Piklas on keskittynyt toimimaan erityisesti teollisuusyritysten ja kaupan kanssa, iso osa tuotteista päätyykin suomalaisiin koteihin mm. talotehtaiden toimituksissa. Kasvavaa kuluttajakauppaa palvelemaan Piklas avasi ikkunoiden verkkokaupan vuonna 2014 ja viimeisimpänä investointina Piklas käynnisti ulko-ovitehtaan alkuvuonna 2015.

Liikevaihto vuonna 2014 oli 12,1 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 90.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Erkki Tolvanen puh. 040 662 4526