Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi

Olemme koonneet tälle sivulle yleisimpiä kysymyksiä liittyen ikkunoihin ja ulko-oviin, niiden suunnitteluun ja asennukseen sekä Piklas-ikkuna- ja oviverkkokauppaan. 

Ikkunat

Miten valitsen oikeat ikkunat?

Saako ikkunoiden sisäpintoihin kuultovärejä?

Kyllä saa! Piklas-ikkunoiden perushintaan sisältyy 11 kaunista kuultosävyä. Klassisen valkoisen ja puusävyjen lisäksi ikkunoiden sisäpintaan on saatavilla mm. punainen, keltainen, sininen ja musta kuultoväri. Aidon massiivipuun luonnollinen kauneus ja eläväinen puupinta tulee hyvin esiin kuultosävyjen alta. Tutustu värivalikoimiin Piklas-kotisivujen Inspiroidu-osiossa, kohdassa Sisusta kotisi Piklas-ikkunoilla ja ovilla.

Saako ikkunaan hyttyspuitteen?

Kyllä saa. Ikkunatilauksen yhteydessä hyttyspuite valitaan verkkokaupan mitoitusohjelmassa. Tuuletusikkunalla varustetun ikkunamallin sivuun aukeaa Aukkotyyppi-kohta, jossa voit valita hyttyspuitteen, tuuletusluukun tai hätäpoistumistieikkunan. Jos haluat hyttyspuitteen aiemmin toimitettuun Piklas-ikkunaan, ota yhteyttä myyntipalveluumme puh. 020 770 7375

Mikä on MEKA-ikkuna?

MEKA tarkoittaa kiinteää puualumiini-ikkunaa, jossa on kiinteä kolmilasinen eristyslasielementti. Elementin sisällä on lämpöä eristävä argon-kaasu. Koska MEKA-ikkunaa ei voida avata, se on turvallinen myös suuriin ikkunapintoihin. Ikkunan sisäpinta on puuta ja ulkopinta alumiinia. Kiinteässä ikkunassa on vain kaksi pestävää pintaa. Voit yhdistellä taloosi sekä kiinteitä että sisään aukeavia ikkunoita.

Mikä on selektiivilasi?

Selektiivipinnoitetta käytetään ikkunalaseissa energiatehokkuuden parantamiseksi. Selektiivipinnoite päästää auringon lämpösäteilyn sisään, mutta pitää huonetilassa olevan lämmön sisällä.  

Mikä on karmi?

Ikkunarakenteen uloin osa ”kehys” on massiivipuinen karmi, joka kiinnitetään rakennuksen aukkoon. Karmin syvyys määritetään talon seinärakenteen paksuuden mukaan ja leveys ja korkeus seinässä olevan aukon mukaan.

Mitä tarkoittaa MSEA?

Avattava, kaksipuitteinen ja kolmilasinen puualumiini-ikkuna eli MSEA on yleisin Suomessa asuinrakennuksissa käytetty ikkunarakenne. Avattavan ikkunan ulkopuitteessa on yksi lasi ja sisäpuitteessa eristyslasielementti, jossa on kaksi lasia. Eristyselementin sisällä on lämpöä eristävä argon-kaasu. Rakenteensa vuoksi avattava ikkuna on erinomainen ääneneristysikkuna. Ikkunan sisäpinnat ovat puuta ja ulkopinta alumiinia. MSEA-ikkunassa on neljä pestävää pintaa ja kaikki pinnat voidaan pestä sisäpuolelta, sillä ikkunan puitteet avautuvat sisäänpäin.

Mikä on ikkunan puite?

Puite eli poka on ikkunan avautuva osa, johon lasitukset on kiinnitetty. Piklaksen avattavissa ikkunassa on kaksi puitetta, sisäpuite ja ulkopuite. Kiinteässä ikkunassa ei ole puitetta, vaan lasielementti kiinnitetään suoraan ikkunan karmirakenteeseen.

Mitä tarkoittaa näkösuojalasi?

Esimerkiksi saunan ikkunoissa voidaan käyttää näkösuojalasia. Piklas käyttää näkösuojalasituksissa ns. crepi-lasia, joka päästää valon läpi mutta suojaa katseilta. 

Mitä tarkoittaa turvalasi?

Turvalasitus vaaditaan rikkoontumisvaaran vuoksi asuinrakennusten ikkunoihin ja oviin, joiden lasin alareuna on lattiasta alle 70 cm korkeudella. Turvalasilla tarkoitetaan karkaistua tai laminoitua lasia.

Mitä U-arvo kertoo?

U-arvo on lämmönläpäisykerroin, joka kertoo Ikkunoiden ja ulko-ovien lämmöneristyskyvyn. Mitä pienempi U-arvo, sitä paremmin tuote eristää lämpöä. Rakennusmääräysten mukaan uuden asuinrakennuksen ikkunoiden suurin sallittu U-arvo on 1,0 W/(m2K).

Miten valitsen ikkunoiden värityksen?

Piklas suosittelee sisäpuolelle sisustusta ja ulkopuolelle arkkitehtuuria. Värien valinta on isossa roolissa. Rakennus- ja kaavamääräykset saattavat säädellä ikkunoiden ulkopuolen väritystä, muussa tapauksessa voit valita talon tyyliin ja omaan makuusi sopivan värit. Sisäpuolen värejä Piklas-ikkunoihin on valittavissa yli 200 RAL-kartaston värisävyä ja ulkopuolelle voit valita viidestä alumiiniväristä sopivimman.

Tutustu värivalikoimiin Piklas-kotisivujen Inspiroidu-osiossa, kohdassa Sisusta kotisi Piklas-ikkunoilla ja ovilla.

Missä Piklas-ikkunat valmistetaan?

Piklas on suomalainen perheyhtiö ja ikkunatehtaamme on Pyhännällä, Pohjois-Pohjanmaalla. Kotimaisten Piklas-ikkunoiden valmistus on alkanut Pyhännän Rakennustuote Oy:n nimissä jo 1970-luvulla. Piklas-ikkunoilla ja ovilla on kotimaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus.

Ulko-ovet

Mistä Piklas ulko-ovia voi ostaa?

Piklaksen valmistamat ulko-ovet ovat yrityksen omaa suunnittelua ja niitä voi ostaa vain Piklaksen tehtaan verkkokaupasta tai Valtuuttettujen PiklasKumppaneiden kautta.

Sisältyykö ulko-oviin lukot ja painikkeet?

Piklas-ulko-ovissa on lukkorungot paikalleen asennettuna. Ovet voi tilata ilman helapakettia tai helapaketin (avainpesä ja valittu painike) kanssa. Verkkokaupassa painikemallit näkyvät tilauskaavakkeen Helapaketin info-merkin alta. 

Onko Piklaksen ovissa murtosuojasaranat?

Kyllä on. Ulko-ovissamme on vakiona neljä säädettävää murtosuojasaranaa.

Miten toimia, jos taloon tarvitaan eri kokoisia ovia?

Piklas valmistaa kaikki ikkunat ja ulko-ovet asiakkaan tilaamien mittojen mukaan, mistä on hyötyä vanhoissa taloissa ja remonttikohteissa. Ulko-ovien mitat voi valita 10 mm välein (leveydet ovimallista riippuen 750 – 1190 mm ja korkeudet 1870 – 2350 mm). Kokeile verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmalla.

Ulkoasu

Voinko suunnitella ulko-oveen eri värin sisäpuolelle ja ulkopuolelle?

Kyllä voit. Piklaksen valttina on oma maalauslinja, joten voimme toteuttaa villejäkin toiveita. Ulko-ovimallistojen vakiovärien lisäksi saatavissa on muutaman kympin lisämaksulla yli 200 RAL-sävyn valikoima ja mahdollisuus valita eri värin sisä- ja ulkopintaan. Kaikki sävyt näet verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmasta. 

Miten valitsen oven eri sisäänkäynteihin?

Kaikista Piklas-ulko-ovimalleista on valmiita ovisarjoja, jotka noudattavat samaa tyyliä. Pääsisäänkäynnin ovi on talon käyntikortti ja komistus. Näyttävät lasiovet tuovat valoa terassin tai parvekkeen suunnalta. Astetta arkisempi ovi sopii sivusisäänkäyntiin ja umpiovet varastoon ja piharakennuksiin. Kaikki ovet saat yhtenäisellä ulkoasulla.

Saako Piklakselta ikkunat ja ulko-ovet saman värisinä?

Kyllä saa, ikkunoiden ja ovien värit on suunniteltu sopimaan yhteen.Vakiovärien lisäksi voi valita muutaman kympin lisämaksulla ulko-oviin ja ikkunoiden sisäpintoihin minkä tahansa RAL-värikartan sävyn. Piklaksen uutuusväri on yhtenäinen mattamusta ulko-oviin ja ikkunoihin. Tyylikäs musta sopii etenkin moderniin rakentamiseen ja kivitaloihin.

Millainen ovi sopii rintamamiestaloon?

Esimerkiksi Piklaksen Retro-mallistossa on ovimalleja, joiden tyyli sopii erilaisiin 50-70-luvun taloihin. Puurakenteiseen taloon voi löytyä perinnetalotyyliä Idylli-mallistomme ovista.

Kuka on suunnitellut Piklas-ulko-ovet?

Kaikkien ulko-oviemme taustalla on suunnittelija, muotoilija Marja Sydänmetsä. Neljä eri mallistoa on ideoitu eri tyyppisiin taloihin tai tyyliin. Jokaiselle ovimallille on myös Marjan valitsemat suositusvärit. 

Mitä on huomioitava ikkunoiden ulkonäössä?

Ikkunan muoto, koko ja värimaailma vaikuttavat merkittävästi talosi arkkitehtuuriin, tyyliin ja myös sisustukseen. Pelkästään ikkunan värivalinnoilla on iso merkitys, sillä voit valita eri sävyn ulkopintaan ja ikkunan sisäpuolelle. Sisusta rohkeasti ikkunoilla - sisäpintojen sävyjä voi valita vaikka huonekohtaisesti. Ikkunaan halutut tekniset ominaisuudet saadaan yleensä sovitettua mihin tahansa ulkonäköön.

Saako Piklakselta eri muotoisia ikkunoita?

Kyllä saa erikoisikkunoitakin. Valmistamme tilauksesta erilaisia muotoikkunoita kuten kulmaikkunoita, joihin on saatavilla samat pintakäsittelyt kuin perusikkunoihin. Kauttamme saa myös puolikaaren ja ympyränmuotoisia ikkunoita. Lisätietoa löydät kotisivultamme.

Miten huomioin ikkunat sisustussuunnittelussa?

Ikkunoiden sisäpuolen väritys on Suomessa melko vähän hyödynnetty mahdollisuus. Piklas-ikkunoiden puisiin sisäosiin on 19 vakiosävyä: 11 erilaista kuultosävyä ja 8 peittomaaliväriä. Näiden lisäksi ikkunoiden sisäosat voi pienellä lisämaksulla tilata millä tahansa RAL-värikartan sävyllä maalattuna. Vaihtoehtoja on yli 200. Tutustu värivalikoimiin Piklas-kotisivujen Inspiroidu-osiossa, kohdassa Sisusta kotisi Piklas-ikkunoilla ja ovilla.

Suunnittelu ja mitoitus

Miten ikkunat mitoitetaan?

Ikkunan koko mitataan karmin ulkoreunasta ulkoreunaan ja ilmoitetaan millimetreinä. Seinässä olevan aukon mitasta vähennetään haluttu tilkerako, johon asennetaan eriste (vähintään 10 mm tilkerako ikkunan jokaiselle sivulle). Esimerkiksi jos seinässä olevan aukon koko on 1210 x 1210 mm, sopiva ikkunan koko 10 mm eristevarojen kanssa on 1190 x 1190 mm. Katso Piklaksen kotisivujen Esitteet ja ohjeet -osiosta ikkunanostajan muistilista.

Mikä on karmisyvyys?

Karmisyvyys tulee ikkunan tai ulko-oven karmilankun leveydestä. Piklas-ikkunoiden karmisyvyydet ovat 96, 131, 170 ja 200 mm ja ulko-ovien karmisyvyydet 115, 131, 170 ja 200 mm.

Mistä tiedän oikean karmisyvyyden?

Karmisyvyys valitaan yleensä hieman kapeammaksi kuin seinän paksuus. Yleisin karmisyvyys on 170 mm. Levein mahdollinen karmisyvyys maksimoi ikkunan/oven ja seinän välisen eristeen määrän. Vanhoissa taloissa karmi voi olla osa kantavia rakenteita, joten tutki rakenteet tarkoin ennen purkamista. 

Saako Piklakselta ruutuikkunoita?

Kyllä saa. Kaikkiin Piklas-ikkunoihin voi tilata lasin pintaan asennettavat alumiiniset koristeristikot. Lisävarusteena myytävät irtoristikot mitoitetaan ja valmistetaan ikkunan koon mukaan. Vaihtoehtoja voi kokeilla verkkokaupan suunnitteluohjelmalla.

Asennus

Saako Piklas-ikkunat avaimet käteen –pakettina?

Kyllä saa, kun otat avuksi Valtuutetun PiklasKumppani –yrityksen.Heiltä saat apua ikkuna- ja ulko-oviremontin suunnitteluun ja/tai asennukseen. Valtuutetun PiklasKumppanin kautta saat yhdellä laskulla sekä palvelut, että Piklas-tuotteet. Katso lisää >

Kauanko ikkunoiden asennus kestää?

Ikkunaremontin kesto on keskimäärin 2-3 päivää, kun ammattilaiset purkavat vanhat ikkunat, asentavat uudet, hoitavat ikkunoiden eristyksen ja listoitukset sisäpuolelta sekä ulkopuolisten peltien ja koristelautojen asennuksen.  

Voiko ikkunaremontin tehdä talvella?

Ehdottomasti! Talvella ikkunaremontin teettäminen on usein edullisinta. Ikkunaremontissa vie keskimäärin 15 minuuttia, kun vanha ikkuna irrotetaan ja uusi asennetaan paikalleen. Vaikka kokonaistyö kestää pidempään, ei yksi ikkuna-aukko ole avoinna kuin hetken.

Verkkokauppa

Saako Piklas-tuotteet halvemmalla verkkokaupasta?

Kyllä saa, Piklas-verkkokaupassa on tehtaanmyymälän nettohinnat. Tilaamalla hyvissä ajoin ja valitsemalla toimituksen kampanjaviikoille, voit säästää lisää. Piklaksen ikkunoita ja ulko-ovia myydään myös tehtaan asiakaspalvelun kautta ja Valtuutettujen PiklasKumppaneiden kautta.

Mitä maksuvaihtoehtoja Piklas-verkkokaupassa on?

Ikkunat ja ulko-ovet voi maksaa omassa verkkopankissa, rahoituksella tai toimituksen jälkeen saapuvalla laskulla. Yli 15 000 euron tilaukset saa laskulla 30 % ennakkomaksua vastaan. 

Mitä tarkoittaa kampanjaviikko?

Piklaksen verkkokaupan Toimitusajankohta-sivulla näkyy kampanjatoimitusviikkoja, joilla tehtaan kuorma ei vielä ole täynnä. Tilaamalla ikkuna- tai ovitoimituksen näille viikoille, Piklas tarjoaa lisäalennusta, tasatakseen tehtaan kuormitusta. Tilaamalla hyvissä ajoin voit säästää!

Pitääkö verkkokauppaan rekisteröityä?

Piklas-verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmaa voi vapaasti käyttää ilman rekisteröitymistä. Voit tallentaa suunnitelmiasi lisäämällä tuotteet ostoskoriin. Ostoskorisi tallentamista varten tarvitset sähköpostiosoitteen, johon saat linkin myöhempää käyttöä varten. Näin suunnittelemasi tuotteet (ostoskorin sisältö) ovat käytettävissä ja muutettavissa myöhemmin.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Toimitusaika riippuu tehtaan työtilanteesta ja voit valita toivomasi toimitusviikon verkkokaupan tilauslomakkeella. Normaali toimitusaika on 4-10 viikkoa. Huomaathan, että vahvistettu toimitusviikko tarkoittaa sitä viikkoa, jolloin tuotteet lastataan tehtaalla. Tuotteet lähtevät matkaan maanantaista perjantaihin, joten loppuviikosta lähtevät toimitukset ovat usein perillä seuraavan viikon puolella. 

 

 

Onko verkkokaupan suunnitteluohjelmaan käyttöohjetta?

Kyllä on, verkkokaupan ikkunan/ oven suunnittelu- ja mitoitussivulla on runsaasti punaisella pallolla merkittyjä infopisteitä, joita klikkaamalla löydät lisätietoa tuotteista sekä ohjeita tietojen täyttämiseen.