Palo-ovi hidastaa tulen etenemistä

Piklas-ovimallistoista löytyy parikymmentä eri tyylistä paloluokitettua ulko-ovea, joiden värityksen voi valita talon tyyliin sopivaksi. Paloluokiteltuja ovia tulee käyttää aina rakentamismääräysten niin vaatiessa, mutta jokainen voi halutessaan hankkia kotiinsa palolta suojaavan ulko-oven.

Palo-ovi voidaan asentaa betoniseen, tiili- tai muuhun kiviaineesta rakennettuun seinään ja riittävän vahvaan puurakenteiseen tai kevytseinään. Yleensä palo-ovi vaaditaan, kun viereinen rakennus on alle kahdeksan metrin päässä tai rakennuslupakuviin on merkitty paloluokitukset. Palo-ovien maksimimitat ovat 990 x 2290 mm ja niillä on samat takuuehdot kuin perusovilla.

Omakotitalon palo-ovet

Mitä palo-oven luokitus kertoo?

Palo-oven käyttäytymistä palossa kuvataan merkinnällä EI (tiiviys ja eristävyys). Merkinnän jälkeen palonkestävyysaika ilmoitetaan minuutteina. Piklas ulko-ovet varusteineen on testattu määräysten mukaan ja kaikki ulko-ovimallit, joissa on palo-ovimerkintä (liekin kuva mallistokuvissa) täyttävät palovaatimusluokan EI30 tiettyjen mitta- ja lasikokorajoitteiden puitteissa. Jokaisessa palo-ovessa on tyyppihyväksyntäkilpi kiinnitettynä.

Palo-ovi

Talon tyyliin sopiva palo-ovi

Palo-ovi ei ulkonäöllisesti eroa normaalista ovesta. Saat siis tyyliä ja turvallisuutta samalla kertaa. Piklas-mallistossa on sekä umpiovia että lasiaukollisia ovia, jotka täyttävät palovaatimusluokan EI30. Oven maalisävyn voi valita yli 200 värin valikoimasta. Erikoistilauksena oveen saa eri sävyn oven ulko- ja sisäpuolelle, jolloin sisävärin voi valita sisustukseen sopivaksi.

Palo-ovi

Palo-ovien lisävarusteet

Palo-ovien lisäksi Piklas-mallistoon kuuluvat EI 30 -vaatimusluokan mukaiset palo-ovien lisävarusteet: kirjeluukku, ovisilmä ja ovikello. Turvallisuussyistä palo-oviin ei ole saatavilla sähköistä lukitusta. Oveen voi myös tilata avainpesän sarjoituksen olemassa olevalle kotiavaimelle.

Palo-ovia

Palo-oven asennusohjeet

Palo-ovi-kilvellä varustettu ulko-ovi on asennettava palo-ovien asennusohjeiden mukaisesti, jotta ovi toimii palotilanteessa suunnitellun mukaisesti. Palo-ovi voidaan asentaa betoni-, tiili- tai muun kiviaineisen seinän aukkoon. Seinän tiheyden tulee olla vähintään 550 kg/m3. Ovi voidaan asentaa myös kevytrakenteisen, puu- tai metallirunkoisen seinän aukkoon, mikäli seinän paksuus on vähintään 185 mm. Karmin ja aukon välinen rako saa olla enintään 20 mm. Palo-ulko-ovien tarkat vastaanotto- varastointi- ja asennusohjeet löydät Ohjeet ja takuutiedot -sivulta.

Suunnittele palo-ovia verkkokaupassa

Palo-ovi omakotitalo
Palo-ovi mökki