Piklas

Kasvaja_Merkki_2016.png

Piklas on suomen voimakkaimmin kasvava ikkuna- ja ovivalmistaja

Suomalainen perheyhtiö Piklas on pitkät perinteet omaava ja tulevaisuuteen vahvasti suuntaava ikkuna- ja ovivalmistaja. Piklas-ikkunoiden tuotanto alkoi Pyhännän Rakennustuote Oy:n osana jo 1970-luvun alussa. Vuodesta 2006 Piklas Oy on toiminut omana yhtiönä. Oman ulko-ovimalliston tuotanto Pyhännän tehtaalla käynnistyi alkuvuodesta 2015. Huhtikuussa 2017 Piklas sai Design from Finland –merkin tunnustukseksi ulko-ovimallistonsa muotoilusta sekä verkkokauppansa edistyksellisyydestä. Samalla Piklaksen ikkunoille ja ulko-oville myönnettiin suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus.

Piklaksen laaja tuotevalikoima kattaa sekä nykyaikaisen matalaenergiarakentamisen vaatimuksiin soveltuvat puualumiini-ikkunat että perinteiset mökki-ikkunat ja –ovet. Piklas on keskittynyt toimimaan erityisesti kuluttajien kanssa oman verkkokauppansa ja PiklasKumppani-verkostonsa kautta. Lisäksi Piklas toimii teollisuusyritysten kanssa – merkittävä osa tuotteista päätyy suomalaisiin koteihin mm. talotehtaiden toimituksissa.

Rohkea uudistuja – ikkuna- ja ulko-oviverkkokauppa avattiin 2014

Piklas on asiakkailleen, omistajilleen ja henkilöstölleen hyvä kumppani ja ylpeyden aihe. Nopeat ja täsmälliset toimitukset sekä tiettyyn kategoriaan, kuten "Sisustusta sisälle" ja "Arkkitehtuuria ulkopuolelle", kuuluvat teematuotteet mahdollistavat sen, että yritys erottuu markkinoilla edukseen. Kiitos tästä kuuluu sitoutuneelle henkilökunnalle, jatkuvalle toiminnan kehittämiselle ja huippuluokan tuotannonohjaukselle. Laadun varmistamiseksi käytössä on sekä tilastollinen prosessinohjaus (SPC) että Lean Six Sigma.

Tehtaaseen ja tuotantotekniikkaan Piklas on investoinut mittavasti. Puukomponenttien valmistus, pintakäsittely, alumiinin jatkojalostus ja kokoonpano yhdistyvät tänä päivänä digiälyllä ohjattuun tuotantoon.

Vuonna 2014 Piklas investoi huippumoderniin ulko-ovitehtaaseen, jonka tuotanto käynnistyi laajasti vuonna 2015.

Digitalisaation myötä Piklas avasi valmistajan oman ikkuna- ja ulko-oviverkkokaupan vuonna 2014.

Piklas Oy

  • Liikevaihto vuonna 2016 oli 16,4 miljoonaa euroa. Piklas on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa kolmessa vuodessa ja on täten Suomen voimakkaimmin kasvava ikkuna- ja ovivalmistaja
  • Henkilöstön määrä keskimäärin 95, kesällä yli 130 (v. 2016)
  • Kapasiteetti kahdessa vuorossa yli 120 000 ikkunaa ja ulko-ovea vuodessa
  • Piklas kuuluu PRT-Forest-konserniin, joka on suomalaisen puurakentamisen perheyhtiö

Arvot Piklaksen toiminnan taustalla

  • Piklas pyrkii jatkuvasti kasvuun ja tuloksellisuuteen. Otamme huomioon asiakkaan tarpeet, olemme luotettava kumppani ja pidämme mitä lupaamme
  • Teemme yhteistyötä ja toimimme tehokkaasti asiakkaidemme, tavarantoimittajiemme ja henkilöstömme kanssa
  • Toimimme rehellisesti ja vastuullisesti kaikessa mitä teemme
  • Kehitämme jatkuvasti osaamistamme