Ikkunoiden asentaminen itse

Ikkunoiden asentaminen itse ei ole hankalaa! Selkeillä ohjeilla ja asianmukaisilla työkaluilla ja tarvikkeilla selviät tehtävästä ilman harmaita hiuksia.

Asennusprosessin kulku riippuu siitä, onko remontoitava kohde uudiskohde vai onko kyseessä vanhojen ikkunoiden vaihto. Ikkunoiden vaihdossa prosessi alkaa vanhan ikkunan listoituksen poistamisella sisä- ja ulkopuolelta. Myös vanha karmi on poistettava esimerkiksi pistosahalla sahaamalla ja sorkkaraudalla vääntämällä. Mikäli kyseessä on avattava ikkuna, suositellaan puitteiden ja lasien poistamista ennen karmien poistamista. Kun vanhat karmit on saatu irti, voidaan aloittaa uusien asentaminen.

ikkunoiden asennus

ikkunoiden asentaminen

 1. Tarkat mitat ovat pitkäikäisen ikkunan perusta. Uuden ikkunan ympärille pitäisi jäädä 10 millimetrin levyinen tilkerako joka puolelle.

 2. Ikkunanalunen oikaistaan ja korotetaan ruuveilla vatupassia apuna käyttäen. Tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa rakenteiden kunto ja kunnostaa ne, mikäli sille on tarvetta.

ikkunan asennus

 1. Mikäli uusi ikkuna on avattava, irrotetaan sen puitteet karmista ennen asennusta.
 2. Karmi ruuvataan ja kiilataan rakennuksen runkoon korotusruuvien päälle. Piklaksen asennuspakettiin kuuluvat asennuskiilat, jotka ovat vasaralla katkaistavissa. Näin kiilojen sahaamiseen ei mene ylimääräistä aikaa.

ikkunoiden asennus

ikkunoiden asennus piklas

 1. Ulkopuitteet nostetaan saranoilleen.

 2. Karmin ristimitta tarkistetaan ulkopuitteilla. Kun käyntiväli on tasainen, karmi on ristimitassa.

 3. Kiinnitysruuvien peitetulpat asetetaan paikoilleen.

 4. Sisäpuitteet nostetaan paikoilleen. Mikäli kyseessä on kaksiosainen ikkuna, on tarkistettava, että korko on kummassakin samalla korkeudella.

 5. Tilkerako eristetään esimerkiksi uretaanivaahdolla. Uretaanivaahdon kanssa on varottava, ettei vaahtoa laiteta liikaa, sillä se laajenee ja voi vahingoittaa karmia.

ikkunoiden asentaminen piklas

 1. Viimeistele asennus kiinnittämällä sisä- ja ulkolistat.

Vatupassi on hyvä pitää kaikissa työvaiheissa mukana, jotta asennuksen lopussa ei tule ikäviä yllätyksiä. Muistathan myös pitää työturvallisuudesta huolta ja käyttää asiaankuuluvia suojavarusteita ja työkaluja!

Katso myös video Piklas-ikkunoiden asentamisesta ja lue muistilista ikkunatilauksen tekemisestä verkkokaupassamme!

Jos ikkunoiden asentaminen itse ei ole kuitenkaan sinun juttusi, voit aina olla yhteydessä alueesi PiklasKumppaniin, joka hoitaa homman mielellään puolestasi. Laajaan ikkunavalikoimaamme voit puolestaan tutustua verkkokaupassamme!

  Jaa tämä sivu: