Paljonko maksaa omakotitalon ikkunaremontti ja ulko-oviremontti?

Julkaistu 14.2.2019 klo 9.27

Ikkunaremontin hinta kymmenen asennetun ikkunan esimerkkitapauksessa on 7120 €:a.

Ikkuna- ja ulko-oviremontit herättävät tunteita, kun niiden hinta on hankala selvittää etukäteen.
Me Piklaksella päätimme tuoda ikkunoiden ja ovien hinnat avoimesti esiin.

Kymmenen ikkunan remontti maksaa:

  • Asentaen ja tuotteet Piklas-verkkokaupasta ostaen hintaan 3802 €:a. Toki sitten tulee vielä oma työ sekä tarvikkeet päälle.
  • Avaimet käteen- palveluna PiklasKumppanin kautta 7120 €:a asennettuna, asennustyöstä on mahdollista saada kotitalousvähennys.

Tarkempi selvitys kustannuksista on blogin lopussa.

Jos esimerkin mukaiset kymmenen ikkunaa maksavat yli 10.000 €:a asennettuna, kuluttaja on ostanut sisäpuolelle sisustusta ja ulkopuolelle arkkitehtuuria; esimerkiksi ristikoita, sälekaihtimia, erikoislasituksia, erikoisvärisävyjä ja korvausilmaventtiilejä. Blogin lopussa on esimerkki tästäkin.

Ikkunan ja ulko-oven hintaa kannattaa vertailla

Parhaiten kartalle tuotteiden hinnoista pääsee netissä. Esimerkiksi voi mennä Piklas-verkkokauppaan ja valita haluamansa ikkunat ja ovet. Ohjelma kertoo hinnan saman tien. Asennuksen hintana voi laskelmissaan käyttää keskimääräistä PiklasKumppanin asennushintaa, joka on ikkunoille 300 € per kappale ja ulko-oville 350 € per kappale.

Tarkemmat Piklas-verkkokaupassa tehdyt esimerkkilaskelmat:

Kyseessä  on suosituin ikkunamalli, avattava kaksipuitteinen puualumiini-ikkuna, u-arvo 1,0.

1. Tee se itse-ikkunaremontti

Ihminen, jolla osaaminen riittää vanhan ikkunan purkuun ja uuden asennukseen eristyksineen, listoineen ja vesipelteineen maksaa Piklas-verkkokaupassa 10 ikkunasta esimerkkitapauksessa  3802 €:a kotiin toimitettuna. Lisäksi tilauksen ajoituksessa on hyödynnetty hintaetuviikkoa eli viikkoa, jossa tehtaan kuorma ei vielä ole täynnä ja tästä saadaan 8 %:n alennus.

ikkunaremontin-hinta.jpg

2. Avaimet käteen-ikkunaremontti

Kaikki eivät halua, ehdi tai osaa tehdä itse, joten he haluavat avaimet käteen- palvelun. Tämäkin onnistuu -  PiklasKumppani-palveluverkoston kautta. Alla oleva on valtuutetun PiklasKumppanin tekemä laskelma samasta kohteesta. Laskelmassa asennuksen kustannus on 300 € per ikkuna, joka sisältää vanhan ikkunan poisottamisen, uuden ikkunan asennuksen listoineen ja vesipelteineen sekä siivouksen ja käyttökoulutuksen. Nyt yhteishinta esimerkin 10 ikkunalle on 7120 €:a avaimet käteen toimituksesta.
Asennuksen hinta on keskimääräinen PiklasKumppanin hinta ja se saattaa vaihdella kohteen vaatimusten mukaan.

paljonko-maksaa-ikkunaremontti.jpg

3. Avaimet käteen-ikkunaremontti runsain lisävarustein

Avaimet käteen-palvelulla 10 ikkunaa, joihin on ostettu lisävarusteita reippaasti, maksaa esimerkkilaskelmassa 10155 €.

ikkunaremontin-kustannukset.jpg

    Jaa tämä sivu:
ErkkiTolvanen

Erkki Tolvanen

Kirjoittaja on Piklas Oy:n toimitusjohtaja, jolla on 30 vuoden työkokemus toimialalta ja vielä pitempi kokemus omatoimiremontoinnista mottonaan ”tekemällä oppii”. Eki arvostaa suomalaista työtä ja on sitä mieltä, että hintojen läpinäkyvyys kuuluu jokamiehen oikeuksiin.